Author Topic: I'm back !!  (Read 3151 times)

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
I'm back !!
« on: 21:34, Sun 15 August 2010 »
Yep, bought myself another GT Turbo tonight, Raider this time.... will post piccies up when I sort the niggles out on her :)

Ash-Lee

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 4208
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #1 on: 22:16, Sun 15 August 2010 »
Congratulations.

What did you do so bad that you felt you had to punish yourself? Hope you've got those tools polished and ready to go.  :lol:

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #2 on: 22:30, Sun 15 August 2010 »
Yep, I just love tinkering with GT Turbo's, been boring since I sold my last one  :mrgreen:
Tools are ready as carb has to come off tomorrow to try to sort idle out, then it's why the brake pedal has gone hard.... then top up with gearbox oil... if all goes well MOT is 4pm.. lol.

H150GTT

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 271
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #3 on: 22:56, Sun 15 August 2010 »
Whats the plan this time lad??
You going for a similar spec to the last one?
Welcome back btw  8)

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #4 on: 23:11, Sun 15 August 2010 »
Try to leave the car standard looking but sort the engine I reckon. I want standard seats this time & I may keep standard rims as well.... for a little while anyway..  :mrgreen:

James5

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 2771
    • View Profile
    • http://www.rtoc.org/boards/member.php?u=34
Re: I'm back !!
« Reply #5 on: 10:32, Mon 16 August 2010 »
Steve, welcome back matey, was weird driving past your house this morning expecting to see the S3 out the front and seeing Chris ex raider out the front. Looking good :D

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #6 on: 12:58, Mon 16 August 2010 »
OK sorted the brake & carb issues, turns out someone had drilled a hole into the drivers side of the inlet mani & whatever was in there had fallen out...
Still struggling with gears though... & it needs the suspension sorting big time ! :mrgreen:

scratcher

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 1891
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #7 on: 12:58, Mon 16 August 2010 »
Back in the game  8)

It was Chris' (As in Fido's got a...) Raider?
Good luck geting it done for 4 mate  :D

James5

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 2771
    • View Profile
    • http://www.rtoc.org/boards/member.php?u=34
Re: I'm back !!
« Reply #8 on: 13:22, Mon 16 August 2010 »
Quote from: "5teve L"
OK sorted the brake & carb issues, turns out someone had drilled a hole into the drivers side of the inlet mani & whatever was in there had fallen out...
Still struggling with gears though... & it needs the suspension sorting big time ! :mrgreen:


Hole in the side of the inlet manifold :?:  this is the new engine so never was on the road just left to idle out the back of the garage manifolds already on the engine when Chris got.
Wonder what was in there then. At least she is in good hands and seems so far to be some easy fixes for you.  Are you still enjoying owning a 5 again :lol:

Have you tried new gearbox fluid yet?? hopefull this will be an easy fix for you aswell

I might pop around on my way home from work to take a peak :)

James5

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 2771
    • View Profile
    • http://www.rtoc.org/boards/member.php?u=34
Re: I'm back !!
« Reply #9 on: 13:24, Mon 16 August 2010 »
Quote from: "scratcher"
It was Chris' (As in Fido's got a...) Raider?

 :D
Yep

scratcher

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 1891
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #10 on: 13:33, Mon 16 August 2010 »
Quote from: "James5"
Quote from: "scratcher"
It was Chris' (As in Fido's got a...) Raider?

 :D
Yep

Nice  :mrgreen:  8)

Its a shame he couldn't keep it and get it going again. But I'm sure you'll have it zippin' about in no time Steve  :wink:

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #11 on: 13:35, Mon 16 August 2010 »
Will try topping fluid up but I think it is either plastic pivot missing, selector fork bent or the actual clutch cover is bent, can't be much else really & not sure how many of those things he's tried so far...

James5

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 2771
    • View Profile
    • http://www.rtoc.org/boards/member.php?u=34
Re: I'm back !!
« Reply #12 on: 13:55, Mon 16 August 2010 »
Quote from: "5teve L"
Will try topping fluid up but I think it is either plastic pivot missing, selector fork bent or the actual clutch cover is bent, can't be much else really & not sure how many of those things he's tried so far...


It's a different clutch and different engine eyt the same problem, also new clutch cable, new clutch pedal in car and new spring, as you say though I know the bush is there but what condition it is in is another thing and i did send Chris a spare decent fork that I know worked on the engine I took it from and was not bent had no spacers on it at all.

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #13 on: 17:52, Mon 16 August 2010 »
just got back, failed on the following
Rear fog tell tall lamp not working
centre seat bealt missing
offside rear belt clip missing
both rear tyres
front brake flexi hose damaged
offside balljoint
brake pads
arb bushes

adv

rear pads, front discs rusty, slight corrosion on rear brake pipe.

5teve L

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 3540
    • View Profile
Re: I'm back !!
« Reply #14 on: 15:10, Tue 17 August 2010 »
Quote from: "5teve L"
just got back, failed on the following
Rear fog tell tall lamp not working SORTED
centre seat bealt missing  SORTED
offside rear belt clip missing SORTED
both rear tyres  SORTED
front brake flexi hose damaged
offside balljoint
brake pads
arb bushes

adv

rear pads, front discs rusty, slight corrosion on rear brake pipe.


Done some of the bits that needed doing, just need cash for the rest.. which I will have at the end of the week.