RENAULT5GTTURBO.COM

TECHNICAL ISSUES => Renault 5 GT Turbo => Topic started by: jaxc khan on 18:10, Fri 04 July 2008

Title: speedo problem
Post by: jaxc khan on 18:10, Fri 04 July 2008
hi there i was woundering if any one could may be help me, my speedo dosent work on my car all the other gauges work, i cant seem to get to the senser in the engine bay, what i was woundering was  could i fit in a cable run speedo as i found the place where it gose it was coverd by a rubber grommet, i would be gratefull if some one who has done this conversion before, and dose any one know if the phase ones are cable or electric, thanks
Title:
Post by: lexgtturbo on 18:37, Fri 04 July 2008
phase one has an electric one.
Title:
Post by: dgdogz on 16:01, Sun 06 July 2008
ive got the same problem too

ive got an 89 phase 2 i think....any ideas on how to fix it or what it could be???
thnks
d
Title:
Post by: tenby05 on 16:05, Sun 06 July 2008
mine dont work either phase2 1990 :?
Title:
Post by: Ash-Lee on 16:08, Sun 06 July 2008
Check the connection by the air filter first, the sensor cable is grey and theres a black plug clipped onto the bracket for the original airbox.
Title:
Post by: tenby05 on 16:15, Sun 06 July 2008
i cleaned mine before and still nothing :cry:
Title:
Post by: smithsgtt on 17:47, Sun 06 July 2008
if failing that cleaning the connections has'nt worked check the speedo sensor in the gearbox
Title:
Post by: Ash-Lee on 22:00, Sun 06 July 2008
Also the actual gauges themselves fail.  :roll:
Title:
Post by: scratcher on 16:15, Mon 07 July 2008
on my phase 1 the connection on the gear box pops out, i think there's supposed to be a retaining clip for it. you might be having the same problem as me?
Title:
Post by: dazzleandshine on 17:38, Mon 07 July 2008
mine always plays up so ive just given up with it now and use my sat nav so i no how fast iam going :lol:
Title:
Post by: Ash-Lee on 17:44, Mon 07 July 2008
Good way of keeping the mileage low.  8)
Title:
Post by: smithsgtt on 18:09, Mon 07 July 2008
Quote from: "scratcher"
on my phase 1 the connection on the gear box pops out, i think there's supposed to be a retaining clip for it. you might be having the same problem as me?


your right there is ment to be a clip holding it in
Title:
Post by: scratcher on 18:11, Mon 07 July 2008
Quote from: "smithsgtt"
Quote from: "scratcher"
on my phase 1 the connection on the gear box pops out, i think there's supposed to be a retaining clip for it. you might be having the same problem as me?

your right there is ment to be a clip holding it in


cool, cheers for that. i'll have to sort one out  :D
Title: speedo
Post by: jaxc khan on 20:03, Mon 07 July 2008
i have checked the cilp and its okay, the senser is very hard to get to so i was woundering if i could convert it to a cabel one, was woundiring if any one had ever done it
Title:
Post by: smithsgtt on 21:01, Mon 07 July 2008
i never heard of it . ive heard that people have changed there box then gone to cable
Title:
Post by: dgdogz on 10:38, Tue 08 July 2008
ryt im gona try fix this myself so if i pop th bonnet wer should i be headin to find this bloody sensor???
hahahaha
Title:
Post by: smithsgtt on 11:50, Tue 08 July 2008
Quote from: "dgdogz"
ryt im gona try fix this myself so if i pop th bonnet wer should i be headin to find this bloody sensor???
hahahaha


at the back of the box near the mount
Title:
Post by: smithsgtt on 11:51, Tue 08 July 2008
Quote from: "dgdogz"
ryt im gona try fix this myself so if i pop th bonnet wer should i be headin to find this bloody sensor???
hahahaha



look at the rear of the box near the mount if you sitll cant find it follow the wire that is near the airbox mounting bracket