RENAULT5GTTURBO.COM

TECHNICAL ISSUES => Renault 5 GT Turbo => Topic started by: grizzlymonkyboy on 17:52, Sat 17 September 2011

Title: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: grizzlymonkyboy on 17:52, Sat 17 September 2011
not having much luck at the moment. thi shas to be my worst week, i got my r5 campus back from garage and they have totally ballsed it all up so flogged it on emay for 146

thought i would go buy a R5 turbo which i have done today whoop whoop however there is an anoying problem... when im in 5th on the motor way and doing 60ish the turbo kicks in and the car gets a quick boost then shudders like its going to stall. the boost dont even last long enough to get in the other lane to overtake.

i need to drive up to Leeds monday afternoon and really need someone i can go to to have a look (im based in milton keynes) any sugestions?
Title: Re: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: grizzlymonkyboy on 17:58, Sat 17 September 2011
umm our lass has just taken it out and she can get it to 80 no probs all looking fine. im still  a little confused... could my issue be due to the car been stood with fule in and just needed a little flush out?
Title: Re: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: PhoenixAutosport on 19:57, Sat 17 September 2011
Sounds like it could be a fueling issue if the petrol in it's been there a while then the octane rating will be low I would put some fresh s/unleaded in and maybe a bit of redex to clean the carb through, could also be that you have sucked some crap up from the bottom of the tank if the fuel is v-low
Title: Re: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: grizzlymonkyboy on 20:01, Sat 17 September 2011
it had 1/4 of a tank but no idea how long it was stood, i filled it up and the situation seems better now and i have used half a tank, i will put some of that redx cleaning stuff in tomorrow and see how it goes

thanks for your help
Title: Re: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: markey mark (bd) on 11:55, Sun 18 September 2011
If you need any help in future mate i'm based in Aylesbury, more than welcome to bring it by if ever need to.

I'd check your plugs too, make sure there clean and not sooted up too.
Title: Re: R5 PROBLEM at 60mph
Post by: tom on 15:23, Sun 18 September 2011
check/clean and regap your plugs too mate