Author Topic: lost bolt out of my turbo! *photos*  (Read 724 times)

jamesfawcett

  • 170BHP Member
  • ***
  • Posts: 53
    • View Profile
    • http://www.jamesfawcett.co.uk
lost bolt out of my turbo! *photos*
« on: 17:56, Fri 13 February 2009 »
hi everyone, i drove down to derby and back yesterday and my exhaust started blowing, i couldnt tell where from, but looking today one of the bolts has dissapeaered! its one of the 4 that hold the turbo on, circled where it would have been on this photo. does anyone know the thread size? so i can order a new one? also, should it have had spring washers on there or locking nuts on the other parts of the exhaust?



ive circled it pink in the photo

thanks alot!! :)

james

smithsgtt

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 1021
    • View Profile
(No subject)
« Reply #1 on: 17:58, Fri 13 February 2009 »
is it actually missing or snapped?

if missing any short m8 i think (13mm head bolt) will do the job

fishead

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 247
    • View Profile
(No subject)
« Reply #2 on: 18:09, Fri 13 February 2009 »
m8 1.25  bout 15-20mm ish long

Ash-Lee

  • Global Moderator
  • 200BHP Senior Member
  • *****
  • Posts: 4208
    • View Profile
(No subject)
« Reply #3 on: 23:41, Fri 13 February 2009 »
Theres no flat washers or spring washers in place just the two 'plates' holding the housing to the 'core' of the turbo.

I'm sure it's just a normal M8x20 bolt as mentioned above.

jamesfawcett

  • 170BHP Member
  • ***
  • Posts: 53
    • View Profile
    • http://www.jamesfawcett.co.uk
(No subject)
« Reply #4 on: 13:37, Sun 15 February 2009 »
thanks thats great!! a 2cm m8 bolt worked perfect!! :) thanks for the advice