Author Topic: raider **update**new pics**  (Read 3290 times)

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
raider **update**new pics**
« on: 01:18, Wed 01 April 2009 »
tho it dosnt look fantastic itll be nice to see how much car progresses over the next few months

camrea packed up half way though so only have a few pics so far
but heres how she stands

in need of a good wash and detail

very clean underneth

clean (ish) bay, just need wires re routing and tidying


and the problem it has all started by this one wire that got caught between the nearside h/l frame and intercooler

and casued all of the following damage



but on the plus side it came fully serviced even a nice new inclosed filter, minus air feed,only bits not fitted are oil and fuel filter which i have in a placstic bag with the old service parts and a recipet!

bazr5gtt

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 1003
    • View Profile
(No subject)
« Reply #1 on: 03:38, Wed 01 April 2009 »
looks pretty good mate apart from the burnt wiring :( whats your future plans mate

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #2 on: 08:47, Wed 01 April 2009 »
cheers

to get it looking nice lol

well theres other things like the glove box bit has snapped and the black plastic has snapped were the clock surround sits on etc and also a wobbly drivers seat but there all easy fixes.

i want to spray or if pos find a raider colour wing and bonnet. and then sell the ones i have.

then i need to sort the upper light trim as one is dented and replace the shabby rear bumper that some one just sprayed straight over the plastic with no primer or prep work!!

not sure on the wheel but do like them

the wires...i have the dash loom comming from smiths gtt paiid for that esterday, and i rewired the right chassis leg loom, just need the rest other wise itll be few more hours of wiring!

blueredblue2008

  • 170BHP Member
  • ***
  • Posts: 120
    • View Profile
(No subject)
« Reply #3 on: 09:56, Wed 01 April 2009 »
looks like good starting point mate keep your updates coming as you progress as i love the raiders

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #4 on: 10:00, Wed 01 April 2009 »
i didnt buy it becasue it was a raider but im glad it is, just makes it a lil more spesh. i looked on ebay for raiders and there was one no head no back box other things missing engine bay a right mess at 466 so i thought 550 wasnt bad lol

im thinking of removing the current raider lettering as there shagged and have more made up been qouted 8 from a ebay seller of vynal bits.

yer as i go on ill take pics....thats if the camrea ever decides to work lol

cheers too

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #5 on: 20:25, Fri 03 April 2009 »
few new piccys

and also were im at so far.

enigne bay should look better, well i hope so i spent 5 hours sorting it out yesterday







smithsgtt

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 1021
    • View Profile
(No subject)
« Reply #6 on: 20:49, Fri 03 April 2009 »
looks a lot better then when you started was the loom ok for you

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #7 on: 22:35, Fri 03 April 2009 »
yes mate perfect.

came at half 4 pm

in and running already gone out but hesitation in mid boost and dump valve isnt kicking, tho it is hooked up, any ideas? all im getting is compresser surge...not good lol

runs perfect under normal load

last guy said it had been jetted to take 20psi

but i took the varable boost controler off

am i better off putting it back on, just got normal hose to acuater

unless its wrong way round?

smithsgtt

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 1021
    • View Profile
(No subject)
« Reply #8 on: 22:53, Fri 03 April 2009 »
take the dump valve off and try it mate let me know once you try it

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #9 on: 00:08, Sat 04 April 2009 »
Quote from: "smithsgtt"
take the dump valve off and try it mate let me know once you try it


take the dv off??


also not getting brake lights, and the switch works, it is the two that come off the section for the wipers??

what can i do about the mid range hesitation?

god just finnished the fan realay/switch wiring, what a fooking head jar all this wiring!!

owe

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 494
    • View Profile
(No subject)
« Reply #10 on: 00:57, Sat 04 April 2009 »
which vacuum port on the carb have u used for the dump valve?
an all i can say about the brake lights is get ur multimeter out to check ur lives an earths
everybody needs to watch this film >>>>>endgame by alex jones

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #11 on: 01:27, Sat 04 April 2009 »
erm one that was already there lol, were should it be going???

welll it was working with the last loom, maybe a relay? what relay is the brake switch?

owe

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 494
    • View Profile
(No subject)
« Reply #12 on: 01:35, Sat 04 April 2009 »
it shud be coming off the aei line which goes to port on the left hand rear side just under the carb on the inlet manifold
everybody needs to watch this film >>>>>endgame by alex jones

r5gttraider

  • 200BHP Senior Member
  • ****
  • Posts: 530
    • View Profile
(No subject)
« Reply #13 on: 09:33, Sat 04 April 2009 »
iirc its on that one.
its on a t piece. were else can i fit it


any ideas with the relay mate?